HD4870 on Vista 64 running 3D Mark2006 freezes

stevozilik

Distinguished
Jul 19, 2008
141
0
18,690
1
Hi,

has anyone having single HD4870 tried to run 3D Mark 2006 on Vista 64?
It freezes every time I run that and I'm trying to find the reason.

thanks
 

stevozilik

Distinguished
Jul 19, 2008
141
0
18,690
1
haven't seen the temperatures, as the benchmark runs fullscreen and I have only trial version, I'll have to figure out a way how to do it.

it freezes (doesn't crashes) on non-CPU tests. before or after, doesn't matter
 

stevozilik

Distinguished
Jul 19, 2008
141
0
18,690
1
playing Grid makes the driver crash (every few seconds). Sometimes Windows recovers, sometimes not. Is that a sign of a wrong GPU?
 

samuraiblade

Distinguished
Mar 29, 2006
208
0
18,680
0
hmm id lean towards a power issue , what power supply you using , and have you got both power leads plugged in?
i have a 4870 and have run 3d mark on vista 64 without issue , and my temps have exceeded 80'c before i changed fan profile.
 

samuraiblade

Distinguished
Mar 29, 2006
208
0
18,680
0
ok ive had issues with hipers before , might be worth testing it. before you had that card were you running nvidia? , if so did you remove all traces of the old drivers , often this can also cause a freezing issue. thats the only thing that i can think will cause it , possibly a complete o/s reinstall if viable could prove whether or not its driver based.
 

stevozilik

Distinguished
Jul 19, 2008
141
0
18,690
1
I tried to increase the GPU fan speed and the issue if not completly gone, it is greatly reduced. It seems to be a GPU issue after all. Good to know that the PSU is not the problem anyway. At least for now. But I cannot run my gpu fan on 40-50% all the time, it makes a lot of noice
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY