Question New Mobo Pci e 1st slot Not working But 2nd pci e Slot working

Mar 16, 2020
3
0
10
0
My PC spec:
Mobo: GIGABYTE B450M DS3H-CF
Cpu: Ryzen 5 1600
Ram: 16gb single stick ram 3600
PSU: 600watts true rated psu
GPU: GTX 1050ti msi
Ssd: m.2 samsung evo 250gb


i have new GIGABYTE B450M DS3H-CF motherboard
but when i put my Gpu to 1st slot pci e my computer no signal and keyboard, mouse no light:
then i try to put my Gpu to the 2nd slot pci e and my computer turn on and work well.

what the problem
change PSU? (my psu is true rated psu this is second hand and worth of $10)
or motherboard pci e 1st slot is deffective?

please help
 

Zizo007

Respectable
Feb 23, 2019
1,655
229
2,290
55
My PC spec:
Mobo: GIGABYTE B450M DS3H-CF
Cpu: Ryzen 5 1600
Ram: 16gb single stick ram 3600
PSU: 600watts true rated psu
GPU: GTX 1050ti msi
Ssd: m.2 samsung evo 250gb


i have new GIGABYTE B450M DS3H-CF motherboard
but when i put my Gpu to 1st slot pci e my computer no signal and keyboard, mouse no light:
then i try to put my Gpu to the 2nd slot pci e and my computer turn on and work well.

what the problem
change PSU? (my psu is true rated psu this is second hand and worth of $10)
or motherboard pci e 1st slot is deffective?

please help
You are running a used 10$ PSU with that setup?? Change that to a Corsair CX450 or CX550.

I would return or RMA the motherboard.
 
Mar 16, 2020
3
0
10
0
You are running a used 10$ PSU with that setup?? Change that to a Corsair CX450 or CX550.

I would return or RMA the motherboard.
i try other psu and other videocard to my new mobo then 1st pci e now work
but when i put back my psu and my gpu 1st pci e not work :(
 
Mar 16, 2020
3
0
10
0
stick with 1 thread
My Problem is
when i put the 1050ti on 1st pci slot my computer is blackscreen and my keyboard and mouse no power!

but when i put the 1050ti on 2nd pci slot my computer is on and working fine!

i try troubleshoot my 1050ti to other Gigabyte B450M DS3H same motherboard but same problem pci 1st slot not working and 2nd pci slot is working!

my obervation is my 1050ti is not the problem !
the problem is Gigabyte B450M DS3H

please help me idk why my 1050ti not working on Gigabyte B450M DS3H 1st slot pci

SPEC:
CPU: Ryzen 5 1600
MOBO: B450M DS3H
RAM: Trident Z RGB 3600mhz 1x16GB
GPU: GTX 1050 Ti 4GT OC
PSU: 600w 80 plus bronze
SSD: 970 EVO NVMe M.2 250GB
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS

Latest posts