Question Problem with new build

Feb 5, 2020
3
0
10
0
Hi, i just build new Ryzen PC
CPU: ryzen 5 3600
MBO: msi b450 tomahawk max
RAM: 2x8gb 3600mhz
GPU: vega56
PSU: 650w 80+ gold

every time i start game it's working and then after 15-30 sec it's just freezer, i can acces task manager and kill game (task manager say "not responding") so that mean only game freeze, pc is working.
i installed fresh win10 with all updates, memtest memory for 4 hours no problem detected, i flashed mbo bios to the newest one, cpu stress test was running 30 minutes without crash, maximum temp 75c.
i had this gpu in old pc and it was working perfectly so i don't think it's gpu problem.
any suggestions?
 
What did you stress test with? I'd suggest Prime95 small fft's, version 26.6. It gives you max temps at a given voltage, and will get to any minute instability.

Use something like HWMon/Info (with sensors) and monitor your system at idle, and at gaming load (you can alt-tab out of the game to take a screenshot of HWMon during gaming). Then post idle and load screenshots of HWMon/info, so we can see what's happening with the hardware.

What PSU do you have? Is it from your old build too?
 
Feb 5, 2020
3
0
10
0
aida64 and heavy load for cpu stress test, valley and furmark for gpu.
cpu max temp in ryzen master is around 70c, gpu also between 70-75c on stock.
psu is seasonic focus plus (new).
but like i said only game freeze and "not responding", pc never freeze or crash, i really think it's something software related.
in bios voltage is vcore 1.372 and ddr voltage 1.384
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS