Strange Boot Problem...

plasmoid_man

Distinguished
Oct 16, 2011
2
0
18,510
0
Wierd Boot problem with SSD

--------------------------------------------------------------------------------

Ok, so here is what is what happened...

Have SATA Raid on standard spin drives. Have slave ide spin drive. I upgraded today to a singe Crucial M4SSD 64GB SATA drive. It has win7 installed and updated. I am currently typing this while booted on this drive. All drives are accessable through windows. BTW, this is on a Asus P5ND Mobo.

Ok, this is where it gets wierd.

In bios boot options I have it set to boot off of the CD-Rom with the Win disk in. Then boot on HD's. The HD order for boot is SSD, Raid, Slave. While booting it says which OS do you want to load. Win7 or Win7 (ssd or raid). I select SSD Win7 and it loads fine.

If I set it to boot off the HD and not off the CD... I get a replace system disc error.

Any ideas?

Thanks
 

ncc74656

Distinguished
Sep 8, 2009
862
0
19,060
43
sounds like a boot mgr issue. I would check bootrec and see where the OS references are linking to. I would just delete the current boot loader and build a new one.

you can do that using the bootrec command from the windows 7 recover console, hell the automatic repair feature might even fix it.
 

tomatthe

Distinguished
Mar 3, 2010
1,027
0
19,660
106
You can edit those using msconfig and selecting the Boot tab. You likely had an old OS install on one of your other drives which Windows saw and left a boot option to it. You can delete it from that menu.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS