Windows 7 Computer with New EVGA GPU Randomly Crashes and then Restarts

kubelwagenblitz

Prominent
Jan 6, 2018
4
0
510
0
My computer has been having trouble recently after I installed a new GPU (EVGA GTX 1070ti) into my computer. After I cleanly installed it, downloaded the latest EVGA drivers, and I tried to play video games, my computer would randomly shut off and restart. This can happen anywhere from 2 minutes in to 2 hours in. I have a great fan system and I know that that isn't the problem because the inside of the computer is not very hot when I try to run games.

Here are my specs:
Windows 7
PC Case: Precision Tower 7910
CPU: Intel Xeon CPU E5-2687W v3
CPU: EVGA Gtx 1070ti
PSU: >1100w
RAM: 64GB
 

maruniverse7

Notable
Jan 6, 2018
266
0
860
47


I might be able to help out. Are you getting any blue screen or error messages?
Also make sure you have installed the correct GPU Drivers and updated the BIOS version. Lastly did you do a clean uninstall drivers if you had another video card from before?

 

kubelwagenblitz

Prominent
Jan 6, 2018
4
0
510
0


Sadly I am not, I do not get a blue screen of death or any error messages. It restarts/shuts off without warning. Yes, I had a quadro k4000 card before I got my new GPU, but I uninstalled all the old drivers before I installed the 1070ti. I have the latest drivers according to EVGA, but how do I check if I need to upgrade my BIOS version?
 

kubelwagenblitz

Prominent
Jan 6, 2018
4
0
510
0


Not sure of the name, but it is a workstation PSU that can handle up to 4 GPUS at once if need be. I sort of got it from a good place.