Question How to fix gpu fan spinning then turning off after a few seconds

Aug 8, 2020
5
0
10
0
My gpu fan (dual) turns on when I press my power button and work perfectly fine, but after like 8 seconds it turns off and stops working again. The pcle cord is connected firmly cuz it starts on and the power indicator is still on,. The gpu works, and I was notified that this might be a ram problem as well. I also still need to fix the no signal problem for my monitor. The monitor I know works fine and works with my Xbox that I connect it to, and I use the hdmi cord from my Xbox to connect to my gpu hdmi.

Mobo: Msi tomahawk b450
Cpu: Amd Ryzen 5 3600
Gpu: Asus Geforce gtx 1660 super 6gb tuf
Ram: Team Tforce Vulcan Z 16gb (2x8)
Ssd: Crucial mx500 1tb
Psu: Thermaltake white 700w 80+
Case: Nzxt h510 mid tower atx

Also please lmk if the no signal issue is a problem due to the gpu malfunctioning.

P.s: I have no spare parts so I can’t try a new gpu or anything.

Thanks and have a nice day :))
 

EridanusSV

Proper
Aug 16, 2020
243
35
120
4
Download the ASUS GPU Tweak and see if the fans are on automatic.

Check your BIOS fan settings too. Something could be overriding it.

I have an EVGA 1080Ti hybrid and I only have my GPU fan run when it hits 39 C. Anything </= that, GPU fan is at 0%
 
Aug 8, 2020
5
0
10
0
Download the ASUS GPU Tweak and see if the fans are on automatic.

Check your BIOS fan settings too. Something could be overriding it.

I have an EVGA 1080Ti hybrid and I only have my GPU fan run when it hits 39 C. Anything </= that, GPU fan is at 0%
You want me to download this on another device? This one that I’m building won’t show any signal
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS