modem won't connect

G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

i recently upgraded to winxp...it has lucent winmodem. problem:it dials, then
you can hear the modem communicating, and then it automatically disconnects
and redials without ever making a connection. i have updated the driver,
uninstalled and reinstalled, tried different settings, nothing works. the
modem worked fine before the upgrade. i tried installing a different modem,
couldn't even detect dial tone with that one, yet both modems work fine when
tested in different computers. what do i do?
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

Replace the modem with a controller based variety (internal or external).

See www.usr.com . Check out Modems 101 for more info.

r.



"jadedhart" <jadedhart@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:7E9BEBC1-D4D1-489F-AA36-74E9BBE0AFEC@microsoft.com...
>i recently upgraded to winxp...it has lucent winmodem. problem:it dials,
>then
> you can hear the modem communicating, and then it automatically
> disconnects
> and redials without ever making a connection. i have updated the driver,
> uninstalled and reinstalled, tried different settings, nothing works. the
> modem worked fine before the upgrade. i tried installing a different
> modem,
> couldn't even detect dial tone with that one, yet both modems work fine
> when
> tested in different computers. what do i do?
 

frank

Distinguished
Dec 31, 2007
1,588
0
19,780
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

"jadedhart" <jadedhart@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:7E9BEBC1-D4D1-489F-AA36-74E9BBE0AFEC@microsoft.com...
|i recently upgraded to winxp...it has lucent winmodem. problem:it dials,
then
| you can hear the modem communicating, and then it automatically
disconnects
| and redials without ever making a connection. i have updated the
driver,
| uninstalled and reinstalled, tried different settings, nothing works.
the
| modem worked fine before the upgrade. i tried installing a different
modem,
| couldn't even detect dial tone with that one, yet both modems work fine
when
| tested in different computers. what do i do?

You have something misconfigured somewhere. Hell those LT's work
anywhere on almost anything.
 

Jimbo

Distinguished
Feb 20, 2004
390
0
18,780
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

jadedhart wrote:
> i recently upgraded to winxp...it has lucent winmodem. problem:it dials, then
> you can hear the modem communicating, and then it automatically disconnects
> and redials without ever making a connection. i have updated the driver,
> uninstalled and reinstalled, tried different settings, nothing works. the
> modem worked fine before the upgrade. i tried installing a different modem,
> couldn't even detect dial tone with that one, yet both modems work fine when
> tested in different computers. what do i do?

Try using the Wizard and go through the whole procedure for setting up a
connection using a modem. You might want to use device manager to remove
the modem first.

Good luck, jimbo
 

Latest posts