My router seems to be blocking youtube.com, solutions?

Yensu

Honorable
Dec 22, 2012
36
0
10,530
0
I'm having an issue that I cannot access the website www.youtube.com.
My setup is:
Modem-->Router-->Computers
I tried connecting directly into the Modem and youtube started working.
With my setup I need/prefer the router between modem and computers.

I have never had this issue or anything like it until just now. It's a recent development and no idea how to fix it.

Edit:
I have tried resetting router to factory defaults, no changes.

Edit2:
It was my firewall on my router. I disabled it and everything is working again.
Everyone has been complaining of more than normal lag on other sites as well... that also seems to be gone.
 

Yensu

Honorable
Dec 22, 2012
36
0
10,530
0


It affects every computer in the network.
I have full control, so yes I'm the administrator.

As for firmware update, I did the router check within the settings and it didn't find any. Perhaps I should do a seperate search.
 

Yensu

Honorable
Dec 22, 2012
36
0
10,530
0


ISP is Century Link.

Everything that people are suggesting/asking is irrelevant or I've already tried it.
I'm guessing it's the fact I have an old router. Something got updated and now it for some reason won't let us use youtube.
 

COLGeek

Titan
Moderator
Try this, just for grins. On one of your PCs, change your DNS server address from whatever you are using now to Google's DNS servers (8.8.8.8 and 8.8.4.4). See if they resolve youtube and you are successful accessing the site.
 

Yensu

Honorable
Dec 22, 2012
36
0
10,530
0
It was the firewall on my router.
I disabled it and now everything is working as expected.

I'm guessing an update, somewhere, perhaps on ISP's end caused this.
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY