Question No Signal When Booted Up

Feb 18, 2021
1
0
10
0
Hello, I am Adam Ravid, and I am a PC Builder beginner. I Have just built a Gaming PC, but the monitor says no signal when I boot up.
Specs:
AMD Ryzen 5 3600
AsRock B550M-HDV Micro ATX Motherboard
16 GB Ram (2x8 GB sticks)
ASUS Phoenix 1050ti
EVGA W3 Series 450W 80 plus
AMD CPU Cooler that came with the CPU
512 GB SSD (6gb/s)

I have seen many videos on what to do, and here are some things I tried
-Remove GPU, then reinstall
-reconnect all power cords
-change video cable
-clean the ram sticks
-read motherboard manual carefully
-plugged in 4 pin CPU power
-attached all power connecters
-tried booting up with one ram stick

I have been stuck on this problem for a long time, and I need help. I hope you see this post a couple of hours or 1-3 days after posting this. Thank you for visiting the post.
 
Hello, I am Adam Ravid, and I am a PC Builder beginner. I Have just built a Gaming PC, but the monitor says no signal when I boot up.
Specs:
AMD Ryzen 5 3600
AsRock B550M-HDV Micro ATX Motherboard
16 GB Ram (2x8 GB sticks)
ASUS Phoenix 1050ti
EVGA W3 Series 450W 80 plus
AMD CPU Cooler that came with the CPU
512 GB SSD (6gb/s)

I have seen many videos on what to do, and here are some things I tried
-Remove GPU, then reinstall
-reconnect all power cords
-change video cable
-clean the ram sticks
-read motherboard manual carefully
-plugged in 4 pin CPU power
-attached all power connecters
-tried booting up with one ram stick

I have been stuck on this problem for a long time, and I need help. I hope you see this post a couple of hours or 1-3 days after posting this. Thank you for visiting the post.
With the psu unplugged remove the cmos battery and hold the power button on the case for 30s x2s then reseat the cmos batter and psu cable and boot system.
 

ASK THE COMMUNITY