[SOLVED] PC won't boot, PSU fan won't even start spin.

ChronoGlenn

Distinguished
May 23, 2012
15
0
18,510
0
Hi guys.
My system won't boot and my PSU won't even spin.

After unplug everything, I did the paperclip test, and the PSU fan starts alongside with another fan that I left plugged directly in the PSU.

I also changed the MB battery and tried turn on with a screw driver directly in the MB pin, and got the same results, nothing happens.

It's worth test the PSU with a multimeter, or if the PSU fan doesn't even starts, probably it's MB issue?

My specs:
MB: Gigabyte GA-H61M-S1
CPU: I5 2500
GPU: Gefocer 1050 TI
RAM: 2x 4gb Corsair Vengeance
PSU: Seasonic 520w
Storage: SSD
 
Last edited:

AntonyLovric

Distinguished
Aug 4, 2014
354
29
18,990
55
Saw something like this before. The pins on the ATX power connector didn't reach / make contact:

[SOLVED] - Power Pins won't work on Motherboard | Tom's Hardware Forum (tomshardware.com)

Do you have any friends / contacts who can loan you a PSU to test? Check the pins you used for the paperclip test on the connector (MB and PSU), see if they're damaged / recessed in the connectors, etc. Sometimes a pin in the ATX connector can work itself loose.

Antony
 

AntonyLovric

Distinguished
Aug 4, 2014
354
29
18,990
55
Saw something like this before. The pins on the ATX power connector didn't reach / make contact:

[SOLVED] - Power Pins won't work on Motherboard | Tom's Hardware Forum (tomshardware.com)

Do you have any friends / contacts who can loan you a PSU to test? Check the pins you used for the paperclip test on the connector (MB and PSU), see if they're damaged / recessed in the connectors, etc. Sometimes a pin in the ATX connector can work itself loose.

Antony
 

ASK THE COMMUNITY