Q6600, xp help needed

vortex881

Distinguished
Apr 20, 2009
4
0
18,510
0
i have just built my own system.
specs:
q6600 go stepping running at stock(2.4ghz)
asrock 4core1600twins motherboard
4gb ocz RAM DDR2
160bg hitachi hard drive
running windows xp home 32bit

ok so my main problem here is that windows only displays 2 out of the four cores in both task manager and device manager! i have done some research and only managed to find that it is a faulty CPU i have tried every other option ive cam accross. (there is no bios settings that i can see to enable the 4 cores and i know the motherboard is compatable)

has anybody encounter this problem before and if so managed to solve it?
thanks
 

vortex881

Distinguished
Apr 20, 2009
4
0
18,510
0
yes running service pack 3 all updates,
i also know it is not the bios version as my CPU is supported on all versions according to asrock website
 

vortex881

Distinguished
Apr 20, 2009
4
0
18,510
0
i wonder if i could be 2 do with any jumper settings on the board (FSB1,2,3)? i have left them at default at the moment....?
 

jamesgoddard

Distinguished
Nov 12, 2005
1,105
0
19,290
2


Well that's that theory out (early versions of XP Home (ie pre SP1 I think) were CPU locked like this)
 

vortex881

Distinguished
Apr 20, 2009
4
0
18,510
0
hey i have fixed this issue now thanks for your help:)

i updated the bios anyways from 1.4 to 1.6 and upon the reboot windows installed a floppy drive from no where(there isnt even one installed:S) and now all my cores are showing up in both device and task manager :) woop !
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS