Realtek PCIe GBE family controller stuck at 100 Mbps

Status
Not open for further replies.

TheCoolsurdy

Reputable
Dec 26, 2014
78
0
4,640
1
We just got Time Warner MAXX 200 today, but I am being bottlenecked by my LAN controller. My brother has the exact same motherboard as me, the 970A-G46, and he can get the full speed (220 Mbps) as his networking card speed is at 1 Gbps. However, mine is at 100 Mbps and I cannot get it to go to 1 Gbps/1000 Mbps, as it remains stuck at 100 Mbps. I have updated the driver already and changed a few settings people told me to do online, with no luck.

I could just get a gigabit card for $12.80 on amazon
http://www.amazon.com/gp/product/B003CFATNI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1XQFZ3DOPYQ51

But I want to see if there is anything else I could try.

Thanks
 

AgPaul

Reputable
Jan 23, 2015
105
0
4,710
18
I would move you computer exactly where your brothers is. switch all the cables to your computer and check. if that doesn't work try the following..

Networking and sharing Center> Change adapter settings> [double click]*the connection you want to use*>Properties> configure> [click advanced tab]> *in the scroll menu choose "speed and duplex" > change the value to 1Gbp/s full duplex

let me know what that does for you
 

TheCoolsurdy

Reputable
Dec 26, 2014
78
0
4,640
1


Yes, I have tried swapping cables. My brother has the same exact motherboard as me and gets the 1 Gbps card speed which allows him to get 220 Mbps down, which is the full speed we are paying for. We are connected to a Artist TG1672G
 

AgPaul

Reputable
Jan 23, 2015
105
0
4,710
18
I would move you computer exactly where your brothers is. switch all the cables to your computer and check. if that doesn't work try the following..

Networking and sharing Center> Change adapter settings> [double click]*the connection you want to use*>Properties> configure> [click advanced tab]> *in the scroll menu choose "speed and duplex" > change the value to 1Gbp/s full duplex

let me know what that does for you
 

Adarsh_98

Reputable
Feb 6, 2016
1
0
4,510
0


Hey, Mine is in 1 Gbps full duplex, but still when I click on LAN icon, the speed says 100 Mbps. I have a Cat 5E cable. I used the same cable with my laptop(Dell Latitude E5440 ) and it shows 1 Gbps as the speed. Please help.!
 

lykaios114

Commendable
Apr 19, 2016
1
0
1,510
0


I have the same problem, Realtek PCIe GBE Family Controller, Drivers up to date, 5E cable, and connection is stucked at 100 mb for some unknow reason. On properties i set the value to 1gps/full duplex, speed still stuck at 100mb.

Please throw some help here, its frustating having 300mb when i only can use 100....

thanks in advance for help

 

Jemiide

Honorable
Feb 6, 2013
2
0
10,510
0


Did you find the solution?

EDIT: For people in the future looking for the answer my solution was easy: I was using an old internet cable. Changed the cable and it went to 1GB immediately. It has to be cable with at least Cat.5.
 
Status
Not open for further replies.

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS