• Hey there, Guest! Share your idea for a new trophy in the forums and win bragging rights and a $100 Amazon gift card! Check out the New Community Trophy Contest here!
  • Pardon our dust as we work on some regularly scheduled forum maintenance. You may notice some missing features during this time. Thank you for your patience!

Running a media server using remote desktop

G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.work_remotely (More info?)

Greetings

I have set up a PC to be a media server (have copied all
my CDs on to it) and connected it's SoundBlaster card to
my home theatre system. Because I dont want to have a VDU
etc connected, I have installed a wireless card and can
now control it via another PC in my house.

The problem occurs when I try and play any media files
using Media Player via remote control. I have set my
Remote Desktop Connection to leave audio on the host but
I get an error message telling me that no adapter is
present. If I change this setting to bring the audio to
the remote, I can hear it on the remote PC no problems.
If I run Media Player locally on the media PC then I hear
the sound OK through my theatre system.

So basically my question is can I run Media Player via
Remote Desktop but still have the audio come out of the
host PCs SoundBlaster?

Cheers

M
 

Aaron McKenna

Distinguished
Dec 31, 2007
953
0
18,980
0
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.work_remotely (More info?)

I have this problem as well, does anyone know of a work around for this?

"Martyn" wrote:

> Greetings
>
> I have set up a PC to be a media server (have copied all
> my CDs on to it) and connected it's SoundBlaster card to
> my home theatre system. Because I dont want to have a VDU
> etc connected, I have installed a wireless card and can
> now control it via another PC in my house.
>
> The problem occurs when I try and play any media files
> using Media Player via remote control. I have set my
> Remote Desktop Connection to leave audio on the host but
> I get an error message telling me that no adapter is
> present. If I change this setting to bring the audio to
> the remote, I can hear it on the remote PC no problems.
> If I run Media Player locally on the media PC then I hear
> the sound OK through my theatre system.
>
> So basically my question is can I run Media Player via
> Remote Desktop but still have the audio come out of the
> host PCs SoundBlaster?
>
> Cheers
>
> M
>
 

Similar threads