Question Motherboard RGB LEDs blinking randomly

Feb 21, 2021
6
0
10
0
I have a ASRock B550M Steel Legend and recently my motherboard's RGB lights started to randomly blink, i've always had it at full red. I filmed it. First it started to randomly decrease the brightness of the LEDs, then it would blink a greenish color (second video), now it blinks a blue color (first video), this started happening after i started using a Anne Pro 2 USB-C keyboard (don't know if it has something to do with it). I tried a different power outlet from my bedroom with same results.
 

The Idiot

Distinguished
Apr 4, 2013
107
12
18,595
1
Just tried it, on my Asrock utility bin folder the name of the executable is different (wICPFLASHADSBv2.exe) and it can't find the filenum51_1.08 when i type the command to launch it
From what I'm reading you need to change the filenum to the version of the utility that is on your computer.
 
Feb 21, 2021
6
0
10
0
From what I'm reading you need to change the filenum to the version of the utility that is on your computer.
yeah i figured that out, still got an error, i posted this on reddit too and someone replied the same thing, here is my response:

tried the steps but it gave me an error (icp mode fail), i then tried to install the polychrome beta version from my mobo's page, it wouldn't open the program, unninstalled the beta and installed the main one again, still wouldn't open, restarted my computer, wouldn't boot, tried turning it off with power button and turning it on again, still wouldn't boot, turned off my psu then unplugged energy cable until mobo lights were all off, connected all again, now it boots, i'm thinking about getting another mobo, i just came back from a random reboot issue and now this, <Mod Edit> my life
 
Last edited by a moderator:

The Idiot

Distinguished
Apr 4, 2013
107
12
18,595
1
yeah i figured that out, still got an error, i posted this on reddit too and someone replied the same thing, here is my response:

tried the steps but it gave me an error (icp mode fail), i then tried to install the polychrome beta version from my mobo's page, it wouldn't open the program, unninstalled the beta and installed the main one again, still wouldn't open, restarted my computer, wouldn't boot, tried turning it off with power button and turning it on again, still wouldn't boot, turned off my psu then unplugged energy cable until mobo lights were all off, connected all again, now it boots, i'm thinking about getting another mobo, i just came back from a random reboot issue and now this, <Mod Edit> my life
Maybe the motherboard is slightly bent from the screws in the standoffs being too tight, or the ubsc driver might need to be reinstalled.
 
Feb 21, 2021
6
0
10
0
Maybe the motherboard is slightly bent from the screws in the standoffs being too tight, or the ubsc driver might need to be reinstalled.
will check on that, the screws thing i kinda doubt since i build this pc 5 - 6 months ago, i think the issue would happen earlier, about the usb c driver, how could i safely reinstall my usb c driver? There's no nothing usb related to be downloaded on the mobo's page too

edit: it's not the first time i have problems with my usb c port, i tried connecting my oculus quest 2 to it in the past, it would connect as usb 3.0 the first time after a reboot, if i disconnect it and reconnect it would stay stuck at 2.0 until i restarted my computer entirely, the issue would not happen with my laptop
 

The Idiot

Distinguished
Apr 4, 2013
107
12
18,595
1
will check on that, the screws thing i kinda doubt since i build this pc 5 - 6 months ago, i think the issue would happen earlier, about the usb c driver, how could i safely reinstall my usb c driver? There's no nothing usb related to be downloaded on the mobo's page too

edit: it's not the first time i have problems with my usb c port, i tried connecting my oculus quest 2 to it in the past, it would connect as usb 3.0 the first time after a reboot, if i disconnect it and reconnect it would stay stuck at 2.0 until i restarted my computer entirely, the issue would not happen with my laptop
Go to device manager find your usb controller unistall the usb 3.0 using the menu option then re-install.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS