pumacs16

Honorable
Oct 31, 2017
87
0
10,530
0
Please don't spam the forum keep it to 1 thread
Hy Guys!
(CSGO) I have a very old problem. When I got this computer, I had a TV monitor, and I thought that was why the game was not smooth. Ok, I bought a 144hz monitor, when I first turned it on and played, it was so smooth for a while (1-2 hours) It stays like that, and since I bought it used, I thought it was the problem, so I sold it, then I bought a 165hz G-sync monitor, when I turned it on, it was like that, the game was smooth for a while, then it wasn't smooth.
You can turn on g-sync as follows: Vsync on fps: cap 162 because my monitor is 165 hz, and it turned out great, but only for a while.
And then I searched on the net, also here, why this is so: There was a post on htlv.org: https://www.hltv.org/forums/threads/1552851/csgo-smooth-only-first-time-i-start-the-game#r22896037 --> Where things have to be turned off in the bios, I turned off what I could and found, and it really improved, but only a maximum of 10% and then the 90%, I don't know where it went? I think there is something with my motherboard anyway (in the BIOS settings). This is where I should ask for help.
As you can see in the video, there is also a problem with the CPU in the bios, it jumps.
Video-->>>
And I think this can only be the basis of the solution, Or what it is then: the hitbox is bad, there are no hits
mat_queue_mode 1/2/0/-1/-2 -> There is a difference if multi-core imaging is not activated, the game is a bit smoother, but then there is no fps.
My PC:
Procc: I5 7400
Videocard: Gigabyte GTX 1050ti 4GB
Motherboard: MSI Z270 Gaming M3
1 Ram: 8GB DDR4 3000mhz HyperX
2. ram G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3000MHz
Monitor: ASUS VG248QG 165Hz
CPU-Z: https://file.io/pdbWoiCBMTtu


View: https://www.youtube.com/watch?v=Ik6MHJaLNLw
 

pumacs16

Honorable
Oct 31, 2017
87
0
10,530
0
So, is this issue only related to one game, CS:GO, or even other titles running on your system/rig ? Make/brand and model number of your power unit/PSU ?
All fps are related to games, I noticed that the processor is 3.00ghz, but in games it goes up to 3.40....

power supply: Corsair VS650 -650 WATT Serial Number: CP-9020098-EU (https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/vs-series-config/p/CP-9020098-EU)

https://streamable.com/e0dlyj -> Video fps drop and hitreg because maybe CPU WAT or CPU MHZ because fps 320 and i cap 58 wait and to for fps cap 0 and 420 fps game and
the game is reliable and fast 1-5 sec.
 

pumacs16

Honorable
Oct 31, 2017
87
0
10,530
0
Hy guys!
My next problem would be that for some reason the game shooting is not so smooth and the scattering of the weapons is not so good, which I experienced with the ak47 and the usp, for example, with the usp you can't give a hit, you need about 5 bullets in the head, and this is also the case with the ak47 my problem is, I turned off XMP in the bios, it got better, but there is still such a micro lag when I spray the weapons, unfortunately this is also present in counter-strike 1.6.. I need help with this! I think there is some setting in the bios, because of which this is currently at the default value and everything is reset!!
cs1.6:
View: https://www.youtube.com/watch?v=JXGyj3c6Bbg

CSGO: https://www.reddit.com/r/csgo/comments/kcytv4 View: https://www.reddit.com/r/csgo/comments/kcytv4/lag_while_spraying_a_weapon/

VIDEO:
View: https://www.youtube.com/watch?v=xsmmUnp6XLs



MY PC:
Proc: I5 7400
Motherboard: MSI Z270 Gaming M3
RAMS:
8GB DDR4 3000mhz HyperX and G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3000MHz
Monitor: ASUS VG248QG 165Hz
Videocard: Gigabyte GTX 1050ti 4GB
Power supply: Corsair VS650 -650 WATT Serial Number: CP-9020098-EU (https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/vs-series-config/p/CP-9020098-EU)
 

pumacs16

Honorable
Oct 31, 2017
87
0
10,530
0
Hy guys!
My next problem would be that for some reason the game shooting is not so smooth and the scattering of the weapons is not so good, which I experienced with the ak47 and the usp, for example, with the usp you can't give a hit, you need about 5 bullets in the head, and this is also the case with the ak47 my problem is, I turned off XMP in the bios, it got better, but there is still such a micro lag when I spray the weapons, unfortunately this is also present in counter-strike 1.6.. I need help with this! I think there is some setting in the bios, because of which this is currently at the default value and everything is reset!!

cs1.6: https://www.youtube.com/watch?v=JXGyj3c6Bbg
csgo spray lag: https://www.reddit.com/r/csgo/comments/kcytv4 View: https://www.reddit.com/r/csgo/comments/kcytv4/lag_while_spraying_a_weapon/

csgo my hitreg
View: https://www.youtube.com/watch?v=xsmmUnp6XLs





MY PC:
Proc: I5 7400
Motherboard: MSI Z270 Gaming M3
RAMS:
8GB DDR4 3000mhz HyperX and G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3000MHz
Monitor: ASUS VG248QG 165Hz
Videocard: Gigabyte GTX 1050ti 4GB
Power supply: Corsair VS650 -650 WATT Serial Number: CP-9020098-EU (https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/vs-series-config/p/CP-9020098-EU)
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS